De moderne werkplek van Goudsmit Magnetics draait op basis van Azure en de nieuwe laptops zijn volledig beheerd via Intune. Acknowledge heeft Goudsmit Magnetics zo geholpen in een korte tijd de transitie te maken naar het nieuwe werken met Microsoft 365. Goudsmit Magnetics ontwerpt, maakt en levert al 65 jaar magneten en magneetsystemen die wereldwijd hun toepassing vinden in diverse industrieën.


Acknowledge is een fijne en betrouwbare partij om mee samen te werken."

Prosper ThaelsICT-manager bij Goudsmit Magnetics

Als producent van hoogwaardige magneetcomponenten en industriële magneetsystemen is Goudsmit Magnetics afhankelijk van een goed functionerende en veilige werkplek. Om de digitale werkomgeving te moderniseren besloten ze de overstap te maken naar Microsoft 365 en het Azure-platform. ICT-manager Prosper Thaels vertelt: “Toen ik bij Goudsmit kwam werken werd gebruikgemaakt van veel maatwerk oplossingen. Ik wilde een grote stap vooruit zetten en gebruik gaan maken van de betrouwbare producten van Microsoft. Om dit te bereiken moest ik helemaal opnieuw beginnen en werken volgens de best practices van Microsoft. Door zoveel mogelijk de standaard van Microsoft te volgen kan elke nieuwe medewerker of externe partij met de juiste certificeringen ermee werken. Acknowledge vormde als betrouwbaar Microsoft-partner een logische keuze.”

Azure-landingszone

Acknowledge implementeerde voor Goudsmit een Azure-landingszone. “Dit is de basisinrichting waar bouwblokken als schaalbaarheid, security, governance, netwerk en identitymanagement samenkomen. We hanteren de Microsoft-standaard voor deze landingzone, met bewezen technieken en moderne tooling”, legt technisch consultant André Muller von Czernicki uit. Tegelijkertijd is met Intune Mobile Device Management het beleid ingericht waarmee alle apparaten en applicaties van Goudsmit worden beheerd. “In eerste instantie maakten we nog volledig gebruik van onze eigen omgeving, inclusief VMware, Windows Server en desktopcomputers”, deelt Prosper. “Doordat we de connectiviteit via Azure lieten lopen konden medewerkers voortaan op afstand werken via een VPN-verbinding.” Al het kantoorpersoneel kreeg bovendien een nieuwe persoonlijke werklaptop.

Nieuwe laptops en moderne werkplek voor Goudsmit Magnetics

Meenemen in verandering

Na de testfase kon alles snel worden omgezet. Prosper: “Inmiddels wordt helemaal geen gebruik meer gemaakt van de oude remote desktop-omgeving. Alle kantoren – ook die in het buitenland – werken nu via de moderne werkplek. Dat was het idee: dat we overal konden werken.” Die verandering ging binnen het familiebedrijf niet zonder slag of stoot. “Veel collega’s zijn al lange tijd in dienst en gewend aan de oude manier van werken”, legt Prosper uit. “Het was dus belangrijk ze vanaf het begin mee te nemen waarom de verandering zo belangrijk is en wat van ze wordt verwacht. In de eerste week na het uitdelen van de laptops ging via Acknowledge bovendien een support engineer gedetacheerd bij ons aan de slag die hielp bij alle vragen en problemen. Dat heeft echt geholpen! Inmiddels willen de meeste medewerkers niet meer anders.”

Beoordeling van de veiligheid met een uitgebreide security-assessment.

Volledig ingerichte Azure-landingszone voor connectiviteit.

Nieuwe laptops en applicaties veilig in beheer met Microsoft Intune.

Cybersecurity

Een onmisbare stap in de overgang naar de nieuwe moderne werkplek was het uitvoeren van uitvoeren van een security-assessment. “De veiligheid van de hele omgeving hangt zo samen met de Azure-landingszone dat we er niet mee konden wachten”, vertelt Prosper. Een securityexpert van Acknowledge heeft het security-assessment uitgevoerd. Prosper schakelde vervolgens een externe leverancier in om de security van de omgeving te monitoren. “Ik heb hier bewust een andere partij voor gekozen, zodat we een geval ‘slager keurt zijn eigen vlees’ voorkomen.” Ook hackers maken maatwerk van hun aanvallen, je moet dus continu alert zijn. Prosper gaat daarom binnenkort gebruikmaken van een SIEM SOC voor dag-en-nachtmonitoring van de ICT-omgeving.

Acknowledge staat er

Het volledige kantoorpersoneel is binnen drie weken overgezet naar de nieuwe moderne werkplek. De ICT-infrastructuur van Goudsmit is nu in de basis helemaal veilig. De volgende stap is om stukje voor stukje de hele oude omgeving over te zetten naar Azure. “Ik ben echt trots dat we in zo’n korte tijd zoveel bereikt hebben. Onze applicatiebeheerders hebben hard gewerkt en de samenwerking met de engineers van Acknowledge verliep heel goed”, vertelt Prosper. Hij hoeft er niet lang over na te denken of hij ons bij een volgend project weer uitnodigt. “Acknowledge is een fijne en betrouwbare partij om mee samen te werken. Als er stront aan de knikker is, dan staat Acknowledge er. Veel bedrijven beloven het, maar er zijn er weinig die het ook echt doen.